Propozycja menu serwowanego podczas postoju jako restauracja lub podczas imprez na statku.
Szef kuchni poleca:
Sałatki
-
Sałatka nicejska
(sałata lodowa i zielona, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, cebula, fasola czerwona, ziemniaki, anchois, sos vinaigrette) -
Sałatka Caprese
(pomidory z mozarellą i sosem bazyliowym) - Sałatka z makaronem, szynką, groszkiem, cebulą i majonezem
Zakąski zimne
- Tatar z łososia marynowanego
- Koktajl z drobiu
- Filet ze śledzia w sosie śmietanowym
Zakąski gorące
- Camembert smażony z żurawiną
- Krewetki smażone na oliwie z oliwek, o delikatnym aromacie czosnku
Zupy
- Pomidorowa z ryżem
- Pieczarkowa z makaronem
- Ryba z łososiem
- Żurek kujawski
Ryby
- Dorsz w sosie z łososia wędzonego, podany z fasolką szparagową, marchewką junior, zestawem surówek oraz ziemniakami z koperkiem.
- Łosoś z warzywami w sosie kaparowym , na grillowanym bakłażanie, podany z zestawem surówek, czerwonym ryżem i ziemniaczanymi rozetkami.
Drób
- Fileciki drobiowe z brzoskwinią, podane z duszonymi na maśle marchwiowymi kulkami, groszkiem cukrowym, zestawem surówek i frytkami.
- Fileciki drobiowe przekładane mozarellą i pomidorami, podane z mixem warzywnym, zestawem surówek i ziemniakami duszonymi na maśle czosnkowym.
Wołowina
- Schab grillowany z sosem paprykowym, podany z brokułami, zestawem surówek i ziemniaczanymi rozetkami.
- Polędwiczki staropolskie duszone w miodzie, z jabłkami i sosem na żubrówce, podane z brokułami, kalafiorem, zestawem surówek i ziemniakami zapiekanymi z rozmarynem.
Wołowina
- Polędwica wołowa marynowana w czosnku i tabasco z fasolą na sosie z zielonym pieprzem, podana z ziemniakami zapiekanymi z rozmarynem, pieczarkami na maśle, zielonymi szparagami i zestawem surówek.
- Stek wołowy z masłem czosnkowym, podany z mixem warzyw, zestawem surówek i frytkami.
Desery
- Koktajl owocowy w likierze pomarańczowym
- Naleśniki crepes sussetes z sosem malinowym
- Ciasto
Napoje zimne
- Soki owocowe
- Coca Cola
- Fanta
- Tonic
- Sprite
- Nestea
- Woda mineralna
Napoje gorące
- Różne rodzaje kawy i herbaty
Serwujemy szeroki wybór win i alkoholi. Karta trunków jest opracowana we współpracy z wiodącymi dostawcami z kraju i zagranicy.